Omgivning med historia & nostalgi

Omgivningarna

 

Direkt närhet till skog & sjön Lovsjön. Det är ca 10 minuters promenad till den komunala badplatsen.

- Det finns en promenadrunda på ca 2 km.

- Bussförbindelser finns från Circel K Hyltena macken.

- 1 km till Circel K Hyltena mack.

- 2,6 km till närmaste Pizzeria

- 1 km till närmaste matställe STOP 1 (Circel K)

- 8 km till närmaste livsmedelsbutik som ligger i TabergHistoria & Nostalgi


Moliden är en liten idyllisk by 2,5 km söder om samhället Barnarp. Säger vi  att vi bor i Moliden är det inte många som vet att byn finns.

Moliden var en gång tiden en liten genomfartsort utmed riksettan som det hette på den tiden med affär, bensinstation, skola, missionshus, skomakeri och bageri/konditori.

Numera finns även en hästgård - VOLT Ryttarförening - där barn och unga vuxna med funktionshinder kan få sig en utvecklande och helande dag med hästarna och smådjuren som också finns.

När  motovägen stod färdig 1967 så fick bensinstationen slå igen för den nya ute vid motorvägen - Statoil Hyltena(Circel K). Det dröjde inte länge till så fick även Oswalds bageri/konditori, skomakeriet och Carlssons affär(Huset mitt i byn numera) också somna in. Skolan, skomakeriet och missionshuset slog igen långt tidigare.


Samma år som vi flyttade in, 2014 så började Barnarps hembygdsförening med Barnarpsprofilen Stig Andersson i spetsen att rusta upp den lilla bensinstationen igen. Macken tillhörde på sin tid våran fastighet som på den tiden var en lanthandel. Så mitt emot så finns den numera rikskända "nostalgimacken i Moliden". Sommartid är det många som stannar med både sina vanliga och nostalgibilar för att ta foto och titta på den fina samlingen av nostalgi.


Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/850288135064101

http://idrottonline.se/VoltRF-Handikappidrott

http://barnarp.com